Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Ферари не са достатъчно доволни от представянето си днес

Ферари не са достатъчно доволни от представянето си днес

100
0

Кими Райконен призна, че не е постигнал позицията, на която се е надявал, но смята, че системата KERS ще му помогне да изпревари Адриaн Сутил след старта утре. Финландецът ще стартира от трета позиция.

„Toва бе една от най-добрите ми квалификации за тази година и се надяваме, че утре нещата ще се подобрят още. Доволен съм от резултаат, заради отбора и заради феновете. Колата все още не е перфектна и знаехме, че най-трудното за нас ще е да стигнем до втората фаза на квалификацията, защото след това тя винаги е конкурентна с повече гориво на борда. Уверен съм за утре. На старта няма да бъде лесно да се спечелят много места, както беше на Спа, защото има и други коли с KERS близо до мен, но ако всичко мине добре, ще се борим за място на подиума“, заяви Кими.

Дебютантът за тима на Ферари този уикенд – Джанкарло Фисикела пък ще стартира от 14-та позиция утре.

„Като цяло съм доволен, въпреки че знам, че 14-то място не отговаря на стандартите на Ферари. Вчера карах F60 за първи път, а тази сутрин, заради моя грешка, загубих ценно време за подготовка за квалификацията, след като се ударих в бариерите. Искам да благодаря на всички механици, които свършиха фантастична работа и оправиха колата за квалификацията. Преди нея бях притеснен, защото не бях достатъчно уверен в автомобила. За съжаление във втората част от сесията не успях да събера перфектна обиколка и затова не успях и да достигна до последната фаза. Това е жалко, защото потенциалът бе налице, но независимо от това утре ще има достатъчно време за едно добро състезание. Може би ще успея веднага да спечеля няколко позиции благодарение на KERS“, обясни италианецът.

Шефът на отбора – Стефано Доменикали пък каза, че най-вероятно състезанието утре ще бъде доста трудно за отбора му.

„Имайки предвид как започна деня, можем да сме доволни от развитието на нещата. Много съм радостен заради Кими, който демонстрира изключително представяне. Джанкарло направи всичко, което можа, имайки предвид обстоятелствата. Той не можа да се подготви за квалификацията достатъчно добре в последните свободни тренировки, което изигра важна роля. Утрешното състезание ще бъде трудно за нас, защото трябва да се борим с много силна конкуренция, която вече включва и Форс Индия, които вече не са изненада. Изборът на стратегии може да бъде доста различен при различните пилоти, затова ще трябва да използваме всяка възможност“, каза той.