Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Ферари не се притесняват от конкуренцията в тима

Ферари не се притесняват от конкуренцията в тима

67
0

От тима на Ферари казаха, че не се притесняват от факта, че евентуалната конкуренция между Фелипе Маса и Кими Райконен може да попречи на амбициите им за световната титла.

Райконен е решен да се реваншира за слабия сезон 2008, като упорито тренира през зимата и свали няколко килограма. Междувременно Маса показа страхотен характер и талант през 2008 година и постоянно се подобрява. И въпреки всичко това шефът на тима, Стефано Доменикали, смята, че няма от какво да се притеснява.

„Миналата година не сме загубили с една точка поради лошо ръководство на пилотите” – каза Доменикали по време на ски събитието в Мадона ди Кампилио. „Отборът работи в полза и на двамата пилоти, ако им дадем бърза кола – както се надяваме. Но няма да налагаме някакъв психологически натиск отвътре.”

Доменикали казва, че не се съмнява, че Маса е узрял като пилот през изминалия сезон, което означава, че притеснителните моменти като завъртанията му в Австралия и Малайзия, са останали в миналото.

„Натъкнах се на един свеж и мотивиран Маса” –каза Доменикали. „Той порасна много през изминалия сезон. Силната му страна през всичките тези години е, че винаги е вярвал в себе си.”

„Според мен той е психически готов и достатъчно зрял, за да се справи с напрежението отвън и отвътре.”

Доменикали също така е уверен и че Райконен отново ще бъде в отлична форма през 2009 година.

„Кими няма търпение да влезе в колата и вероятно ще има тази възможност на Алгарве” – продължава италианецът. „Той иска да покаже, че е отново себе си, след като президентът Монтедземоло се пошегува, че близнакът на Кими е карал през втората половина на миналия сезон.”