Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Ферари не се притесняват от новите тестове за подовете

Ферари не се притесняват от новите тестове за подовете

31
0

Ферари изобщо няма да бъдат засегнати от новите тестове на ФИА, които целят да предотвратят употребата на подвижни подове в Малайзия.###Ферари изобщо няма да бъдат засегнати от новите тестове на ФИА, които целят да предотвратят употребата на подвижни подове в Малайзия. Това е мнението и на двамата пилоти на Скудерията Кими Райконен и Фелипе Маса.
Всъщност ФИА промени тестовите си методи, за да е сигурна, че нито един отбор не заобикаля правилата, използвайки непозволени технически решения.
„Нашата кола е била легална през цялото време. Сега казаха, че тестовете ще бъдат различни, така че ще бъдат различни. Няма причина да мислим за това. Смятам, че ФИА реши да промени правилата, но не считам, че това ще ни се отрази по някакъв начин”
Съотборникът на финландеца Фелипе Маса пък коментира, че тимът му винаги стриктно следва правилата и промяната на тестовете няма да повлияе на представянето на екипа.
Райконен сподели също, че не се притеснява за състезанието в Малайзия, въпреки възможността да отиде с десет места назад на стратовата решетка. Очаква се Ферари да вземат окончателно решение дали да сменят двигателя на финландеца след петъчната тренировка.