Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Ферари не трябва да променя нищо за 2016 г.

Ферари не трябва да променя нищо за 2016 г.

47
0

Екипът на Ферари не трябва да променя нищо драматично в подхода си, за да съперничи на Мерцедес за титлите през 2016 г. Това смята спортният директор на Скудерията Маурицио Аривабене. В Гран при на САЩ водещият пилот на тима Себастиан Фетел завърши трети, въпреки че стартира едва от 14-а позиция. Германецът дори имаше шанс да стане 3-и да изпревари Розберг в последните 2 обиколки, но не беше достатъчно близко да го атакува. Ако беше успял Себ щеше да запази теоретични шансове за титлата.

Според Аривабене тимът има всичко необходимо, за да може да се развие още и догодина да свърши още по-добре работата си и да е в битката с Мерцедес. Според боса привличането на Джок Клиър, който е бивш служител на Мерцедес, ще допринесе допълнително за възхода на Скудерията.

„Мисля, че тази година демонстрирахме, че сме много силни, отговори Аривабене на въпрос дали екипът има нужната инфраструктура да победи Мерцедес. – Ситуацията в тима е добра. Няма нужда на променяме нещо. Гледаме към следващата година, в която да свършим по-добра работа.”

Аривабене заяви още, че в един момент от надпреварата в Остин в екипа са мечтаели за победа, особено след като Фетел постави гумите „медиум”, а Хамилтън и Розберг бяха малко пред него със софт и им предстоеше по още едно спиране в бокса.