Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Ферари: Нека Кими вземе пример от Валентино Роси

Ферари: Нека Кими вземе пример от Валентино Роси

48
0

Шефът на тима на Ферари, Стефано Доменикали, каза, че очаква от Кими Райконен да действа като Валентино Роси и да си върне формата след разочароващата кампания.

Тази година Валентино Роси спечели шампионата в MotoGP, след като миналата година тотално доминираше Кейси Стонър с Дукати. В интерес на истината Роси завърши дори трети миналия сезон. Райконен пък бе засенчен от съотборника си, Фелипе Маса, през този сезон, като Ферари спечелиха титлата при конструкторите, но загубиха тази при пилотите с една точка.

И след като Маса показа зрялост и постоянство, които му липсваха преди, Райконен ще трябва да подобри темпото си, ако иска отново да бъде лидер в отбора.

Но Доменикали казва, че според него Райконен може да направи, каквото стори и Роси в MotoGP тази година – да спечели титлата, след като е бил отписан от критиците.

„Мисля, че със сигурност тази година бе трудна за него” – казва Доменикали по отношение на кампанията на Райконен.

„Но Кими е щастлив поради факта, че спечелихме като отбор. И определено гледа да започне отново с победите, тъй като не е свикнал да бъде в такава позиция.”

„Вече напомних, че много хора казаха в края на миналия сезон, че Валентино Роси ще приключи тази година, но той всъщност стори много. Затова и очаквам подобен подход през 2009 година.”