Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Ферари: Ние сме тим от Ф1, а не Цирк дю Солей

Ферари: Ние сме тим от Ф1, а не Цирк дю Солей

64
0
Камуи Кобаяши

Спортният директор на Ферари Маурицио Аривабене защити отбора си затова, че не е направил нищо специално, за да забавлява феновете по време на изкачването дали ще има квалификация в Остин или не в събота. Заради проливния дъжд сесията така и не се състоя, но в 3-часовото чакане доста от другите отбори направиха шоу за публиката.

Механиците на Форс Индия симулираха Мексиканска вълна, в Ред Бул Данил Квят и Даниел Рикиардо танцуваха валс и казачок, в Торо Росо Макс Верстапен и Карлос Сайнц се забавляваха с игра на кегли пред боксовете, като използваха кенчета Ред Бул, а механиците на Заубер направиха импровизирана разходка с лодка в питлейна.

Екипът на Ферари обаче не се включи в забавата, като Аривабене заяви, че това е било правилно. „Ние сме отбор от Ф1, не Цирк дю Солей, заяви босът. – Добре е ако някой забавлява публиката. Ние раздавахме автографи за всички, които чакаха и взехме някои от децата в нашия бокс. Предпочитаме да правим такива неща, отколкото да симулираме ловене на риба и да правим забавни неща за телевизията. Това не е за феновете.”

На подобно мнение е и пилотът на Скудерията Кими Райконен. Запитан защо не е взел участие в никоя от забавите в питлейна, Райконен заяви: „Искате искрен отговор? Мисля, че това е Ф1, а не цирк. Очевидно хората не са доволни когато не караме, но не можем да ги правим щастливи с каквото и да е извън пилотирането на трасето. А не можехме да го правим заради времето.”