Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Ферари няма да обжалва решението на стюардите да не наказват Макс

Ферари няма да обжалва решението на стюардите да не наказват Макс

2422
0
Макс Верстапен
Макс Верстапен, снимка: Марк Томпсън/Ред Бул Контент Пуул

Екипът на Ферари няма да обжалва решението на стюардите на ФИА от Гран при на Австрия да не наказват Макс Верстапен за инцидента му с Шарл Льоклер. Това заяви шефът на Скудерията Матиа Биното.

Двамата се удариха в битка за първото място в края на състезанието на Ред Бул Ринг. В крайна сметка напред излезе пилотът на Ред Бул, който и спечели надпреварата.

„Още вярваме, че това е погрешно решение. Това е нашето мнение, заяви Биното. – Смятаме, че Шарл остави достатъчно място и не сбърка с нищо. Случи се инцидент и той бе избутан от трасето. Става въпрос за точно тези правила, които бяха приложени в последните състезания.

Ние обаче уважаваме изцяло решението на стюардите. Те са съдиите и трябва да се съобразяваме с това. Затова решихме да не обжалваме. Често говорим, че трябва да оставим пилотите да се състезават. Затова браво на Верстапен. Мисля, че той направи фантастично състезание днес, както и Шарл. Льоклер кара много добре и ще има нови възможности пред себе си.”

Биното заяви още, че според него двата инцидента от последните 3 състезания – между Фетел и Хамилтън в Канада, и този между Льоклер и Верстапен сега, са били интерпретирани по различен начин. И това също е причина във Ферари да бъдат недоволни.