Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Ферари няма да тества новости по време на филмовия си ден

Ферари няма да тества новости по време на филмовия си ден

1206
0
Шарл Льоклер
Шарл Льоклер; снимка: Ферари

Тимът на Ферари ще проведе утре филмов ден на пистата Силвърстоун, по време на който обаче няма да тества нови компоненти за болида си SF1000.

„Снимките са ни необходими от търговска гледна точка. Подготовката за следващото състезание тече в базата ни и в симулатора. По време на филмовия ден по колата няма да има нови компоненти“, уточни шефът на тима Матия Биното.

Знаем върху какво трябва да работим и го вършим в Маранело. За съжаление ограниченията не ни улесняват живота. Задвижващите системи са замразени. Можем да работим по режимите на агрегата, но не и по конструкцията. Времето, което можем да изкараме в аеродинамичния тунел, е лимитирано. Но продължаваме да се трудим. Всеки човек има конкретна задача и я изпълнява.“

Междувременно главният изпълнителен директор на Ферари Луис Камилери изрази увереност, че отборът ще има прогрес.

„Сезон 2020 няма да е лесен за нас. Съперниците ни са много силни. Поздравяваме ги с победата, а ние самите работим ден и нощ. Ферари разполага със силни специалисти и аз им имам пълно доверие. Нужно е време, за да постигнем прогрес, но амбициите ни във Формула 1 не са се променили. Следващият сезон ще е по-добър. Тогава вече трябва да има нормална състезателна година. Пандемията нанесе сериозни вреди. Още през май бяхме наясно, че резултатите на компанията през второто тримесечие ще са слаби. Те са резултат от изключително сложния период, който ни се наложи да преживеем“, каза Камилери.

Допълнителен анализ на проблемите на Ферари може да намерите в актуалния брой на списание ClubS1 (239).