Начало Избрани Ферари: Очакваме да сме близо до челото през целия уикенд на Хунгароринг

Ферари: Очакваме да сме близо до челото през целия уикенд на Хунгароринг

1720
0
Ферари SF-23
снимка, Ферари

Ферари се подготвя за последните два старта преди лятната пауза в F1. Отборът от Маранело има големи очаквания за предстоящия рейс уикенд заради характеристиките на пистата „Хунгароринг“, който трябва да паснат добре на SF-23. Традиционно автомобилът на Ферари показа много добра скорост на писти, които имат секции с бавни завои.

Ферари се отправя към Унгария и пистата Хунгароринг. Това е трасе с дължина 4.381, което е криволичещо и вълнообразно. То има общо 14 завоя, които се взимат със средна или ниска скорост. Това на свой ред изисква високо ниво на аеродинамична притискаща сила. Добре балансираният автомобил с механична настройка е от съществено значение в Унгария. Така може да се гарантира, че той няма да се плъзга и да претоварва гумите. Както обикновено, високите температури на околната среда и пистата също ще изиграят своята роля

Ферари е един от най-успешните конструктори в Унгария. Италианците имат седем успеха на пистата „Хунгароринг“. Първият от тях е дело на Найджъл Менсъл през 1989 г. Последните две победи на Ферари в Унгария бе дело на Себастиан Фетел. Германецът триумфира на късото и бавно трасе край Будапеща през 2015 и 2017 г.

Ферари преживя истински кошмар преди 12 месеца. Тогава Шарл Льоклер се бореше за победата преди да направи второто си спиране в бокса. От Ферари взеха грешното решение да поставят твърди гуми върху болида на монегаска, който изпитваше сериозни затруднения на не толкова горещото трасе. Няколко тура по-късно Льоклер направи нов питстоп и в крайна сметка остана шести. Това бе един от най-сериозните амбиции за титлата на Ферари, които така или иначе се изпариха няколко старта по-късно.

Междувременно Фредерик Васьор коментира уикенда в Унгария. Френският специалист се надява Скудерията да продължи прогреса си от последните няколко старта.

„Сега се насочваме към Будапеща. От нашата страна сме решени да продължим да постигаме напредък, който започна с въвеждането на няколко технически актуализации на SF-23“, сподели Васьор. „Очакваме да сме близо до челото през целия уикенд на Хунгароринг. Макар че на Силвърстоун се наблюдаваше спад във възходящата тенденция, имаше ясни признаци за напредък в Канада и Австрия. Вярваме, че сега имаме кола, която ще позволи на Шарл и Карлос да дадат най-доброто от себе си. И двамата харесват тази писта и се подготвиха много добре за този уикенд. Разбира се, те обърнаха особено внимание на квалификацията, която винаги е много важна на тази тясна писта“, обясни шефът на Ферари.

„Този уикенд за първи път всички отбори трябва да се справят с новите квалификационни правила, свързани с използването на един тип гуми за всяка фаза на квалификацията. Това добавя още една променлива, която трябва да бъде разгледана внимателно, като се има предвид колко са малки разликите между някои отбори. Целта ни е да влезе в Q3 и да вкараме и двете коли в топ 5“, добави Фредерик Васьор.