Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Ферари очакват вълнуваща надпревара в Австралия

Ферари очакват вълнуваща надпревара в Австралия

87
0
Рафаела Маса,Фелипе Маса

Целта винаги е борба за световната титла, когато караш за Ферари, бе категоричното изявление на Фернандо Алонсо на пистата Албърт парк ден преди свободните тренировки за Гран при на Австралия. Двукратният шампион се изправя срещу ново предизвикателство през 2011 г. и ще направи всичко възможно този път да не допуска грешки като тази в Абу Даби, която му струва короната за миналия сезон.

Очаквам първият старт да е много вълнуващ – тук се случвали някои наистина странни неща през изминалите години, немалка част от тях включващи кола за сигурност. Честно, понякога просто трябва да оцелееш в това състезание – заяви испанецът.

Съотборникът му Фелипе Маса от своя страна е уверен във възможностите на тима, макар да очаква едва през уикенда да разбере къде са Ферари в колоната.

Беше чудесно, че направихме толкова обиколки с новата кола – най-много от всички отбори, обикновено около стотина на ден. Това обаче не ни даде съвсем ясна картина на позицията ни спрямо съперниците – обясни той.

Идването на Пирели като доставчик на гуми във Формула 1 е чудесно за бразилеца, който призна, че сега по-лесно се справя с настройването на колата си в квалификационен режим:

Това повиши увереността ми. В надпреварите обаче нещата ще са напълно различни. Що се отнася до мен, то целта ми е тазгодишният шампионат да е коренно различен за мен от този през 2010 г. Трябва да се боря за първите позиции във всяка квалификация и всеки старт. Убеден съм, че може да стане.