Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Ферари оптимисти въпреки проблемите

Ферари оптимисти въпреки проблемите

29
0

Екипът на Ферари остана оптимистично настроен, въпреки че имаше някои проблеми днес в първите тренировки на пистата Истанбул парк. От двамата пилоти на Скудерията Фелипе Маса бе по-доволен от настройките и поведението на автомобила. Световният шампион за миналия сезон Кими Райконен пропусна почти цялата първа сесия заради проблем със скоростната кутия и въпреки че следобед бе най-бърз, не бе съвсем удовлетворен от реглажите.
Не беше най-добрият петък. Сутринта едва направих една обиколка за време преди да се появи проблемът със скоростната кутия. Следобед имах някои проблеми с намирането на правилните настройки на колата. Една от основните грижи бе да загрея гумите достатъчно, но мисля, че утре ситуацията ще е различна. Въпреки загубеното ценно време имаме достатъчно данни за анализ – коментира финландецът.
За пореден път днес научихме, че и заради най-дребния проблеми се губи време – допълни го шефът на тима Стефано Доменикали.
Фелипе Маса, който се справя повече от добре на пистата в Турция (записвайки победи през последните две години), бе сравнително доволен от деня.
Ниските температури означават, че е трудно да се използват оптимално гумите, особено в първи тур за време и особено по-твърдия тип – обясни бразилецът.