Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Ферари откриха положителното в представянето си в Австралия – по-добри стратегия и...

Ферари откриха положителното в представянето си в Австралия – по-добри стратегия и питове

34
0
Фернандо Алонсо

Ферари откриха нещо положително за тима от Гран при на Австралия, където представянето и скоростта на F2012 не отговориха на очакванията на екипа.

Петото място на Фернандо Алонсо бе малка утеха за тифозите, но поне самият той запази присъствие на духа и заяви, че „чашата е наполовина пълна“. От отбора го допълниха с това, че организацията на стратегията и спиранията в бокса са два аспекта, по които има напредък в сравнение с миналата година.

Планът за питстоповете, начертан от екипа, бе ръководен от техническия шеф Пат Фрай и премина без каквито и да са грешки. Той позволи на Алонсо да излезе пред Нико Розберг и Марк Уебър (австралиецът си върна позиция при излизането на колата за сигурност).

Анализът на случилото се в неделя показва също така, че механиците на Ферари са постигнали най-добро време за смяна на гуми (като усреднена стойност). Най-бързото преминавате през питлейна пък е на Алонсо (21,910 сек).

От Скудерията признават, че подобни изчисления и резултати не носят точки, но поне окуражават екипа, тъй като и стратегията, и спиранията в бокса са сложни и деликатни операции. В отбора работиха упорито по подобрението им и имат сериозен прогрес, започнал още през втората половина на сезон 2011 г. Определени промени в компоненти и процедури също допринесоха за напредъка, а спечелените секунди може да се окажат жизненоважни по-нататък през годината.