Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Ферари отново нарушават вечерния час

Ферари отново нарушават вечерния час

23
0
бокс,Ферари

Фернандо Алонсо и Ферари изглежда нямат намерение да се предават преди последната обиколка в последното състезание за сезона. За целта след изоставането си в петъчния ден в бокса на Скудерията до ранни зори отново кипеше работа. Италианците бяха доставили множество нови части за надпреварата в Абу Даби и след петъчните тренировки и събраните данни трябваше събраната информация да бъде анализирана. Тези нови части поне на пръв поглед не носеха необходимата скорост, защото Алонсо изостана с 0,8 сек от водача Себастиян Фетел.

„Мисля, че нашите инженери ще имат дълга и напрегната нощ пред себе си, за да настроят колата по най-добрия начин“, заяви Масимо Ривола пред Ауто спорт. Така Ферари направиха своето второ нарушение на вечерния час от четирите позволени от правилника.

„Не всичко бе така, както трябваше да бъде, защото заради новите части трябваше направим нови аеродинамични тестове и да намерим нови настройки за колата. Сигурни сме, че ще успеем да скъсим разликата утре. Сигурен съм, че в състезанието ще разполагаме с добра скорост. Дали можем да спечелим? В петък нещата не изглеждаха така, но сме уверени в силите си, което е много важно.

Даваме всичко от себе си и продължаваме да натискаме. Решени сме да спечелим и Фернандо няма намерение да загуби този шампионат“, подчертава в заключение Ривола.