Начало Избрани Ферари отново със специално оцветяване на Монца, отбелязва и победата в 24...

Ферари отново със специално оцветяване на Монца, отбелязва и победата в 24 часа на Льо Ман

1027
0
Ферари SF-23
снимка, Ферари

Ферари отново ще използва специална ливрея по време на състезателният уикенд в Монца. Италианската марка отбелязва победата в 24-те часа на Льо Ман като добави жълти V-образни ивици по носа и капака на двигателя. В допълнение, Шарл Льоклер и Карлос Сайнц ще носят специални състезателни костюми.

Уикендът на Монца ще бъде повече от специален за Ферари. Феновете на Скудерията ще имат възможност да отпразнуват състезателното ДНК на компанията и уникалната ѝ връзка с пистата Монца, както и историческата победа в „24-те часа на Льо Ман“ през юни. Ферари спечели легендарното състезание с прототипа 499P, управляван от Джеймс Каладо/Антонио Джовинаци/Алесандро Пиер Гуиди. Тримата донесоха първи успех за Ферари в най-високия клас на Льо Ман след 58-годишна пауза

Тази изключителна победа ще подчертае как Ферари е едно цяло, участващо в толкова много области както на пистата, така и извън нея. По време на домашното си състезание Скудерията ще отдаде почит и на стогодишнината на модния бранд „Aeronautica Militare“.

Миналата година в Монца историческият жълт цвят на компанията беше силно застъпен в тържествата по случай 75-годишнината на марката. Тази година той отново се завръща върху колата на тима. Ливреята на SF-23 ще отдаде почит на тази на 499P, който спечели най-известното състезание за издръжливост в света. Колата в F1 ще има жълти V-образни ивици. Те се простират отстрани на хиперавтомобила и са разположени на носа и капака на двигателя. Двата автомобила вече имат общ червен цвят „Rosso Le Mans“. Той е с матово покритие на болида от F1 и гланцово на прототипа в WEC.

Съвсем логично, състезателните номера на Шарл Льоклер и Карлос Сайнц (16 и 55) също ще бъдат в жълто. Двамата също така ще бъдат облечени в специално разработени за това състезание състезателни костюми. Разбира се, те са в цветовете на Ферари – жълто, червено и черно, както и с логото „long F“, което е изобразено и на задното крило. В допълнение, каските на Льоклер и Сайнц също са по-различни.

На стените на пътеката, водеща от падока към бокса, ще бъдат изобразени илюстрации на важни постижения на Ферари в F1, както и в други категории, в които марката се е състезавала със своите автомобили.

Специални гости в бокса на Ферари ще бъдат както Джовинаци, Каладо и Пиер Гуиди, така и развойният пилот Антонио Фуоко.

Състезателната ДНК на Ферари ще бъде отбелязана и с редица специални инициативи извън пистата. Феновете и ентусиастите ще намерят селекция от лимитирани серии дрехи и аксесоари. Те са произведени съвместно с някои от партньорите на компанията. Пума и Ферари ще пуснат ексклузивна колекция с тениска и бейзболна шапка на Льоклер и Сайнц с традиционните цветове на Скудерията. Тук се включва и емблематичното лого, обединяващо ливреите на болидите от F1 и хиперавтомобилите

Последният успех на Ферари на Монца бе дело на Шарл Льоклер през 2019 г. Сега Скудерията едва ли ще се бори за победата, като се има предвид темпото на SF-23. Но от друга страна, Льоклер и Сайнц ще дадат всичко от себе си, за да зарадват феновете по трибуните.