Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Ферари пак най-бързи, Хамилтън катастрофира

Ферари пак най-бързи, Хамилтън катастрофира

36
0

Пилотите на Ферари бяха най-бързи и във втората свободна тренировка за Гран при на Бахрейн днес, като Фелипе Маса остави на почти цяла секунда зад себе си Кими Райконен. Трети и четвърти се наредиха колегите им от Макларън, като съответно Хейки Ковалайнен се класира пред Люис Хамилтън. Англичанинът обаче катастрофира тежко минути преди края на сесията, като изгуби контрол над колата си, излетя и се удари странично в мантинела. Пилотът излезе сам от кокпита, но автомобилът изглеждаше доста повреден.
Маса вървеше сравнително добре през цялата тренировка, като дори записваше времена с около 0,13 сек по-добри от тези на Хамилтън, карайки с по-твърдите гуми, докато пилотът на Сребърните бе с мекия тип. Бразилецът обаче нанесе последния удар в самия край на сесията.
Пети бе Роберт Кубица (BMW Заубер), който бе много по-стабилен от съекипника си Ник Хайдфелд. Германецът имаше проблеми с поведението на колата и в двете свободни тренировки днес.
И следобед продължи доброто представяне на Уилямс. Нико Розберг и Казуки Накаджима са съответно шести и осми в класирането.