Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Ферари подкрепят Мозли, но продължават съдебните си действия

Ферари подкрепят Мозли, но продължават съдебните си действия

58
0

Ферари са готови да приемат намерението на ФИА да сложи край на шпионския скандал с Макларън, въпреки че ще продължи със съдебните си действия в Италия и Англия.###Ферари са готови да приемат намерението на ФИА да сложи край на шпионския скандал с Макларън. Въпреки това Скудерията даде ясно да се разбере, че ще продължи със съдебните си действия в Италия и Англия.
Макларън изпратиха извинително писмо до ФИА, подписано от изпълнителния им директор Мартин Уитмарш. Обещанията дадени в писмото бяха достатъчни за Макс Мозли, който е предложил Световният моторспорт съвет да отмени заседанието за легалността на новия болид на Сребърните стрели през февруари. На практика, ако това се случи ще бъде сложен край на шпионския скандал.
В част от официалното съобщение на Ферари по този въпрос се казва:
„Като се има предвид извинението на Макларън и гаранциите, които се дават в него, Ферари уважава предложението на президента на ФИА да отмени извънредната обща среща на Световния моторспорт съвет, насрочена за идния 14 февруари. Това ще доведе този инцидент до приключване от спортна гледна точка. Все пак, потвърждаваме, че криминалните съдебни действия в Италия и гражданските в Англия все още продължават.”