Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Ферари подкрепят Маса, няма да бързат с решение за втори пилот за...

Ферари подкрепят Маса, няма да бързат с решение за втори пилот за 2014 г.

40
0
Фелипе Маса

Фелипе Маса получи пълната подкрепа на Ферари след не много доброто си представяне в поредните стартове от Формула 1. В четирите последни състезания бразилецът спечели едва 12 точки, а след общо девет проведени кръга има актив от 57 пункта срещу 123 за съотборника му Фернандо Алонсо.

Това веднага доведе до поредните слухове за бъдещето на Маса. Договорът му със Скудерията е едногодишен и изтича в края на сезона.

Фелипе е напълно наясно, че може изцяло да разчита на нас и на доверието ни – коментира президентът на Ферари Лука ди Монтедземоло. – Надявам се скоро да запише резултатите, които ще демонстрират изцяло таланта му, а той го показа със страхотните стартове в последните две Гран при. Бъдещето? За това ще говорим по-нататък, не е спешно.

Маса бе в Маранело днес, където работи на симулатора на отбора. Той има сериозен опит, който би бил от полза на екипа при въвеждането на новите двигатели и системи през следващия сезон, а и слухове относно бъдещето на Фелипе циркулират почти през цялата година. Приказките се засилват след някои не особено силни представяния на бразилеца, но от Ферари винаги го подкрепят.

Пилотът заяви през юни, че е уверен, че ще е във Формула 1 и през 2014 г. Шансовете му са добри според него самия.

Освен Ди Монтедземоло пък и шефът на тима Стефано Доменикали изрази подкрепа за бразилеца:

Винаги съм казвал, че ние вярваме във Фелипе. Знам, че моментът е критичен, много тежък, но той е първият, който се разочарова (от слабо представяне). Можем само да останем до него, да работим упорито заедно, тъй като ни е необходим, за да се борим в шампионата при конструкторите.

Ферари са трети в подреждането на екипите – на три точки зад вторите Мерцедес и на 67 зад лидерите Ред Бул при оставащи 10 старта.