Начало Автомобили Ферари показаха официално новия си модел – 458 Италия

Ферари показаха официално новия си модел – 458 Италия

427
0

Ферари официално разпространиха първите снимки на дългоочаквания заместник на F430, който ще се казва 458 Италия.

Компанията уверява, че моделът е солидна стъпка напред в технологично отношение. Колата има силно аеродинамична форма, създадена от Пининфарина, а отстрани линията му силно наподобява тази на свръхмощния Енцо. Тази аеродинамика предоставя притискателна сила от 140 кг при скорост от 200 км/ч. Останалото е по-добре да се види от снимките.

Двигателят на новото творение от Маранело е 4.5-литров V8, чиято мощност достига 570 к.с. и е налице при 9000 об.м Въртящият момент пък се постига при 6000 об/м, а стойността му е 540 Нм. Агрегатът е съчетан с 7-степенна трансмисия с двоен съединител. Според компанията новият й суперавтомобил ще е способен на ускорение от 0 до 100 км/ч за 3.4 секунди, а максималната му скорост ще е 325 км/ч.

Алуминиевото шаси на 458 Италия спомага за достигане на сухо тегло от 1380 кг, а разпределението на масите е почти идеално – 42/58.

Новостите разбира се далеч не свършват дотук, но една от най-интересните е намаляването на разхода на гориво. Светът наистина се променя, след като и в такъв автомобил е мислено и то не малко, за разходът на гориво, като средната му стойност тук е впечатляваща – 13.7 литра на сто километра! Тази стойност е постигната благодарение на използването на още повече технологии директно от Ф1.

Официалното представяне пред публика на новия модел ще бъде на автосалона във Франкфурт тази година.