Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Ферари ни изпреварваха на правите с 0,4-0,5 сек, каза Хамилтън

Ферари ни изпреварваха на правите с 0,4-0,5 сек, каза Хамилтън

1803
0
Люис Хамилтън
Люис Хамилтън; снимка: Мерцедес

Люис Хамилтън остана втори в квалификацията за Гран при на Канада, но заяви, че не е разочарован от този резултат. Англичанинът каза, че е доволен от представянето си, като се има предвид скоростта на Ферари на правите.

„Не се чувствам особено разочарован, каквато и да е причината”, коментира Хамилтън

„Смятам, че дадохме всичко от себе си. Радвам се, че се класирах между двете Ферари-та, утре ще е интересно. Просто те бяха по-бързи. Особено в последния сектор, направо ни убиха. Мисля, че ни изпреварваха с нещо от порядъка на 0,4 или 0,5 сек на правите.”

„Аз и тимът сторихме всичко по силите си. Мисля, че излязохме в точните моменти, така че съм доволен от работата ни. За момент бяхме на първа позиция. Но знаехме, че съперниците са бързи. Битката обаче бе добра. Ето такива трябва да са надпреварите.”

Валтери Ботас се завъртя в първата си серия в Q3

Не се удари никъде и успя да продължи, но трябваше да се върне в бокса, за да смени гуми. В последния си опит бе особено предпазлив, но пак имаше някои пропуски. В крайна сметка се класира шести на стартовата решетка.

„Първата ситуация бе моя грешка. На излизане от втори завой колата тръгна настрани. Докато се опитвах да намаля загубата на време и да продължа, се завъртях. От там нататък представянето ми пострада. Все още се чувствах уверен, че мога да се справя. Вместо това последваха объркани обиколки с множество блокирания на колелата. Просто изпусках връхните точки на кривите. Трябва да прегледам всичко внимателно и да разбера какво се обърка”, обясни Ботас.

Финландецът допълни, че не е обезсърчен от лошата си квалификация, тъй като на пистата в Монреал може да се изпреварва.

„Няма защо да се отказвам, дори от тази стартова позиция”, каза още Ботас.