Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Ферари предлага нов вариант за двигатели на Ред Бул

Ферари предлага нов вариант за двигатели на Ред Бул

63
0

Президентът на Ферари Серджо Маркионе (на снимката) заяви, че тимът му е отворен към това да сключи сделка за доставка на задвижващи системи на Ред Бул. Босът обаче ясно обясни, че те при всички положения няма да бъдат същите, с каквито ще разполага заводският отбор на Скудерията.

Още през лятото от Ферари заявиха, че са готови да снабдяват с двигатели екипа от Милтън Кийнс, но тогава спортният шеф Маурицио Аривабене не уточни за какви мотори точно става въпрос. По-късно стана ясно, че иде реч за тазгодишната спецификация, която при всички положения ще е по-слаба от тази, с която ще разполагат в Маранело през 2016 г. А накрая се оказа, че всъщност от Ферари не искат да доставят каквито и да било агрегати на Ред Бул заради ограничените ресурси, но пък са съгласи да дават старите си версии на по-малкия отбор на Дитрих Матешиц – Торо Росо.

Сега изглежда в Скудерията отново са променили мнението си по въпроса, като според Маркионе сега екипът му може да предложи на Биковете едно по-различно техническо партньорство, при което Ферари не само ще даде старите си двигатели, но ще позволи на Ред Бул да ги развие по свой начин, като дори може да предложи и инженерна помощ. Това би дало шанс на Ред Бул реално да има един по-развит двигател на Ферари, който отново няма да бъде на нивото на заводските за 2016 г., но ще бъде по-близо до тях.