Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Ферари прехвърлиха вниманието си върху болида за догодина

Ферари прехвърлиха вниманието си върху болида за догодина

44
0
Стефано Доменикали,Фернандо Алонсо

Екипът на Ферари прехвърли почти изцяло вниманието си върху автомобила за следващия сезон (2012 г.), заяви шефът на екипа Стефано Доменикали. Отборът трябваше да реши преди началото на лятната пауза дали да продължава развитието на F150° Italia и да се бори за титлите в шампионата този сезон или да се съсредоточи върху следващата си кола.

Резултатите от последните няколко надпревари бяха наистина чудесни, като Фернандо Алонсо дори спечели във Великобритания. Той бе и пилотът, взел най-много точки от четирите най-скорошни стартове в Гран при (Валенсия, Англия, Германия и Унгария). Това обаче не бе достатъчно на настоящия етап от състезателната година при оставащи осем състезания до финала.

Реалистичната ни цел за тези стартове е да печелим победи и да се постараем да вземем възможно най-много точки – каза още Доменикали. – Почти в края сме на развитието на F150° Italia. Това не означава, че сме го спрели напълно, но отсега нататък работата по болида за 2012 г. върви с пълна пара. Няма много промени в правилата (освен за изпускателните системи) и затова проектът може да се опише като развитие на тазгодишната кола. Видях модела в аеродинамичната тръба, проследих и работата в конструкторския офис, след което мога да кажа, че това ще е иновативен автомобил. Но това е необходимо, за да сме конкурентоспособни през 2012 г. от самото начало на сезона – допълни италианецът.

Що се отнася до предстоящата Гран при на Белгия, то Доменикали се върна в спомените си отпреди години, както и работата с Михаел Шумахер, който държи рекорда за победи на Спа и празнува този уикенд 20 години от дебюта си във Формула 1.

Помня 1998 г.: Михаел се върна в бокса след удар с Култард и трябваше да тичам с него през питлейна, тъй като искаше да си поговори „приятелски“ с Дейвид! Трябва да отбележа успеха му на тази писта през 2004 г., както и този на Кими Райконен през 2009 г. – финландецът изкара труден сезон от лична гледна точка. Шумахер обаче празнува две десетилетия и това означава, че той е част както от историята на спорта, така и от настоящето на Формула 1. Седемте му титли доказват, че е най-добрият пилот, състезавал се в Гран при. Михаел остава в сърцата на хората във Ферари и му желаем всичко най-добро по случай юбилея – заяви шефът на Скудерията.