Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Ферари работи едновременно по F2008 и F2009

Ферари работи едновременно по F2008 и F2009

16
0

От Ферари твърдят, че могат да започнат да произвеждат компоненти за колата за 2009 година още сега – без да жертват никакви ресурси по настоящия шампионат.

Докато повечето тимове се изправят пред избора дали да развиват настоящите коли или тези за следващата година, Ферари са категорични, че имат нужните ресурси, за да работят и в двете области.

Техническият директор на тима, Алдо Коста, признава, че е малко трудно да се управляват едновременно два проекта, но вярва, че е възможно да продължат да се борят за двете титли този сезон и същевременно да започнат следващия от най-добрата възможна позиция.

„Ферари имат възможностите и ресурсите да работят върху колата за следващата година,без да спират работата по F2008 и настоящия шампионат, който изглежда ще бъде отново оспорван между нас и обичайните ни конкуренти.”

„Това е доста изморително предизвикателство. Въпреки че е нещо,с което сме се сблъсквали много пъти преди, този път определено е по-трудно, тъй като има толкова много нови елементи за следващия сезон. Това прави пъзела по-сложен от всякога. Затова и трябва да работим максимално ефективно по отношение на организация, отдаденост и енергия.”

„В момента започваме процеса на производство на основните ни компоненти за болида за 2009 година – части като шаси и трансмисия. Това е деликатна фаза, като няма място за грешки. Всяка грешна стъпка може да е много скъпа. Целта ни е обичайната – да бъдем сигурни, че всеки елемент от пакета работи оптимално.”