Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Ферари работят по представянето с меките гуми

Ферари работят по представянето с меките гуми

49
0

Болидите на Ферари са на “втора редица на виртуалния грид” за Гран при на Монако, изчислиха от Скудерията след вчерашните свободни тренировки в Княжеството. В тима смятат, че са в далеч по-добра форма спрямо представянето си от преди година, когато Макларън спечелиха безапелационна двойна победа по улиците на Монте Карло. Освен това са доволни от факта, че имат целия петък, за да прегледат събраните данни и да доуточнят оптималните реглажи на колите преди официалната тренировка за място на стартовата решетка. Ферари искрено се надяват да сложат край на “сушата” за тях в Монако, където няма победа от 2001 г. насам. Според Кими Райконен това е напълно възможно, тъй като според него има реален напредък:
Мисля, че сме в по-добра позиция спрямо миналата година. Направихме чудесни тестове на Пол Рикар миналата седмица. Имаме и някои нови елементи, а и още на изпитанията [между стартовете] пробвах реглажи с високо ниво на аероприлепяне, въпреки че е невъзможно напълно точно да се симулира Монако. Победа тук носи 10 точки, точно колкото и всяка друга надпревара, но определено е различно да спечелиш това състезание.
Постигнатото във вчерашните сесии е друг източник на оптимизъм за Ферари, тъй като Кими и съотборникът му Фелипе Маса направиха над 400 км без технически проблеми. Шефът на тима Стефано Доменикали обаче призна, че трябва да поработят върху по-добро представяне с по-мекия тип гуми на Бриджстоун.
В частност трябва да опитаме да оправим постиженията си в първа бърза обиколка – допълни той. – Освен това има още куп неща, които трябва да преценим: освен обичайното, прогнозата например е за влошаване на времето с напредване на уикенда със сериозен шанс да завали.
Тази вечер обаче отборът няма да работи. Всички се събират на яхта в пристанището на Монте Карло по покана на дългогодишния партньор на екип на Филип Морис.