Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Ферари, Ред Бул и Торо Росо: Не участваме, ако не ни изпълнят...

Ферари, Ред Бул и Торо Росо: Не участваме, ако не ни изпълнят условията

42
0

Ферари, Ред Бул и Торо Росо няма да участват в F1 догодина, ако не бъдат изпълнени условията, поставени в блокова молба на FOTA, категорични бяха от трите отбора в изявленията си след публикуването на списъка за 2010 г. от ФИА. Както се очакваше, Скудерията и двата екипа на собственика на Ред Бул Дитрих Матешиц не са съгласни с позицията на световната автомобилна федерация.

В пресрилийса на Ферари се казва:

„След публикуване списъка с участници за 2010 г. в световния шампионат на Формула 1, включващ и Ферари като подали безусловна молба, бихме искали да заявим следното:

– Ферари подаде на 29 май 2009 г. молба за участие в световния шампионат на Формула 1 през 2010 г. с определени условия. До настоящия момент тези условия не са изпълнени;

– въпреки това и въпреки вече изразеното писмено желание към ФИА това да не се случва, Ферари са включени от ФИА като сигурен участник в шампионата догодина. За избягване на каквито и да са съмнения, Ферари потвърждава отново, че няма да вземе участие в световния шампионат на Формула 1 през 2010 г. при правилата на ФИА, които са в разрез с правата на отбора спрямо писменото му споразумение с ФИА.

Ред Бул и Торо Росо пуснаха подобни изявления, в които са категорични, че остават част от FOTA и съответно искат условията, поставени при подаване на молбите за участие, да бъдат изпълнени.