Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Ферари решават утре за F-duct

Ферари решават утре за F-duct

46
0

Като нормален определи днешния петъчен ден Фернандо Алонсо, след като даде второ време във втората свободна сесия за Гран при на Великобритания. Съотборникът му Фелипе Маса бе 4-и в подреждането. Двамата продължиха паралелните тестове на F10 с и без системата за обдухване на задното крило, като предпочитанията им накрая клоняха към запазването й за останалата част на уикенда. Окончателно решение обаче ще бъде взето след последната свободна тренировка утре.

След като вчера огледаха новата конфигурация на Силвърстоун пък, днес пилотите изпитаха реално новите предизвикателства на трасето. За Фернандо преобразуваната част е чудесна, по-голямо забавление е да се кара там, по-сигурна е и като цяло наистина му харесва.

– Да, неравностите и особено голямата, намираща се на границата между стария и новия асфалт, създават проблеми. Определено се налага да сме много внимателни, но положението е едно и също за всички – допълни испанецът. – Петъчните времена не са мерило за представянето на екипите и през останалата част от уикенда. Ние ще се постараем да направим добра квалификация и да градим оттам нататък.