Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Ферари с нов пакет за Имола

Ферари с нов пакет за Имола

25
0

Въпреки трите си победи в първите три състезания за сезона Ферари не спират да работят и да лежат на стари лаври. За състезанието на Имола италианците подготвят нов аеродинамичен пакет, който трябва да ги направи още по-бързи.
“Ще имаме нов пакет за Имола”, обясни Рос Браун пред агенция Reuters . “Няма причина да спрем с подобренията по колата.”
Балансът на “скудерията” от последните няколко състезания на Имола е впечатляващ. Михаел Шумахер е спечелил четири от последните пет състезания провеждани на пистата “Енцо и Дино Ферари”. Освен това световният шампион шокира конкурентите си преди началото на сезона с рекорд именно на тази писта. Така че не се вижда, кой би могъл да спре Ферари на Имола и през тази година. Рос Браун обаче не е съвсем уверен в победата. И като главна заплаха англичанинът вижда не отборите на Уилямс и Макларън, а тима на БАР!
“БАР определено са във възход”, продължава Браун. “Те са най-силния отбор на Мишлен за момента, другите определено имат трудности. Те са постоянни и това ги прави по-силни. Ако се погледнат времената на Бътън от втората част на състезанието, се вижда че той бе достатъчно конкурентно способен. Само с първия чифт гуми не бе толкова бърз. Изглежда че Хонда са свършили добра работа, сигурен съм и че Джоф Уилис е обяснил ясно на хората от Хонда, какво точно иска и какво трябва да направят те. Смятан че БАР ще са много силни до края на сезона.”