Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Ферари с нова версия на двигателя на Каталуня

Ферари с нова версия на двигателя на Каталуня

2706
0
Ферари, двигател,мотор
снимка: Майкъл Потс

Ферари ще използва нова версия на задвижващата си система за Гран при на Испания. Това обяви шефът на тима Матиа Биното. Очакваше се Скудерията да внедри своята втора спецификация за сезона в 7-ия кръг в Канада.

Това обаче ще се случи 2 кръга по-рано, като в тима изглежда търсят повече скорост възможно по-скоро. Изборът на Ферари не е много логичен с оглед на това, че предстоящите 2 състезания в Испания и Монако са на трасета, на които мощността не е от особено значение.

„Ще имаме нова задвижваща система, която ще внедрим по-рано от предвиденото, каза Биното. – Планирахме втората спецификация да се появи в Канада. Шел, в близко сътрудничество с нашия тим, разработи ново масло, което ще се използва с новия мотор. Това ще ни донесе повече мощност.“

Биното очаква съперниците на Ферари също да имат подобрения по колите. Той обясни, че при Скудерията новостите няма да са свързани само със задвижващата система. Смята се, че Ферари може да използва ново задно крило. И то да е в стила на това на Мерцедес.

„Това традиционно е състезание, на което повечето отбори внедряват ъпдейти, каза още италианецът. – Можем да очакваме подобряване на представянето при съперниците. Ние ще имаме и нови елементи по аеродинамиката.“