Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Ферари с ново гориво и карти на двигателя

Ферари с ново гориво и карти на двигателя

76
0
Фелипе Маса

Ферари ще използва нови карти за управление на двигателя и ново гориво на Шел в предстоящите две състезания за Гран при на Белгия и Италия.

Това съобщава в последния си брой близкото до Скудерията италианско списание Аутоспринт. Според изданието още в първите тренировки на пистата Спа-Франкоршамп в края на следващата седмица ще бъдат изпитани още ново предно крило, както и развита система DRS с възможно двойно действие от типа на тази, която вече демонстрира тимът на Лотус и по каквато работят и в Макларън.

Особено интересно ще е използването на променените карти за управление на двигателя, защото преди Гран при на Унгария ФИА допълни правилата с изискването за база да се ползват само карти от някое от първите 4 състезания за сезона и всички нови да се различават само с +/- 2% от избрана от тях.

Дори и с такава малка промяна обаче, но с ново гориво от Шел в Маранело очевидно ще се опитат да използват по-ефективно изгорелите газове и също така да променят общата си стратегия в състезанията при възможност за малко по-ниско тегло на старта, близко до това, което имат Лотус с икономичния двигател на Рено.