Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Ферари с по-агресивен избор на гуми от Мерцедес за Силвърстоун

Ферари с по-агресивен избор на гуми от Мерцедес за Силвърстоун

1620
0

Пилотите на Ферари Шарл Льоклер и Себастиан Фетел са направили с 1 стъпка по-агресивен избор на гуми от тези на Мерцедес за предстоящата в края на следващата седмица Гран при на Великобритания.

За надпреварата на Силвърстоун на разположение на пилотите ще бъдат най-твърдите възможни типове. Това са C1 (твърди гуми), C2 (средни) и C3 (меки).

Състезателите на Скудерията са заявили по 9 комплекта софт, 3 медиум и 1 хард. В същото време Люис Хамилтън и Валтери Ботас от Мерцедес са запазили по 8 комплекта софт, 4 медиум и 1 хард. В Ред Бул са направили същия избор като този на Скудерията – по 9 комплекта софт, 3 медиум и 1 хард.

Най-смели са в Рено. Даниел Рикиардо и Нико Хюлкенберг ще имат на разположение по цели 10 комплекта от типа С3. Никой друг пилот не е заложил на толкова много гуми софт.

По правилник пилотите трябва да запазят по един нов комплект софт за 3-ата част на квалификацията. А за състезанието да разполагат с по 1 комплект медиум и хард, независимо дали нови или използвани, като само единият от тях е задължителен за използване.