Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Ферари с представяне в Австралия според очакванията си

Ферари с представяне в Австралия според очакванията си

40
0
Фернандо Алонсо

100 обиколки – 51 за Фернандо Алонсо и 49 за Фелипе Маса – бе равносметката на Ферари в края на свободните тренировки за Гран при на Австралия. Екипът на Скудерията работи сутринта основно по сравнение на различни аеродинамични конфигурации, а следобед се съсредоточи върху поведението на двата типа гуми, обясни техническият директор Пат Фрай.

Износването бе точно според предвижданията на Пирели и нашите очаквания. Изпълнихме планираната програма, въпреки че имаше проблем с KERS-а на Фелипе при излизането му със суперсофт следобед – добави той.

Заключенията му бяха повторени от Алонсо – много продуктивен петък, достатъчно направени обиколки и приключени първоначални анализи за поведението на гумите.

– Бяхме улеснени от хубавото време и летните температури. Очаква се обаче условията да се променят утре – ще появи вятър, дъжд и сериозен спад на температурите, а това може да повлияе на неделното състезание. Не очаквам никакви големи изненади тук. Вече знаехме, че не сме най-бързи и днес само го потвърдихме. Колата отговаря добре, но имаме още доста работа, ако искаме да се борим с най-добрите – каза още испанецът.

Съотборникът му също заяви, че Ферари трябва сериозно да се потрудят. Той обаче отбеляза, че и в двете петъчни сесии всички аспекти от поведението на F138 са били положителни.

– Следобед точно като бях със суперсофт нещо не проработи като хората в KERS-а и това ми коства време. Не можах да направя по-бърз тур. Не съм изненадан от представянето на съперниците ни – очаквах Ред Бул да са конкурентоспособни от самото начало – допълни Фелипе.