Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Ферари с титлата при конструкторите

Ферари с титлата при конструкторите

63
0

Ферари спечели титлата при конструкторите за сезон 2008 г. във Формула 1, но Фелипе Маса загуби с 1 точка короната при пилотите. Разплаканият бразилец емоционално благодари на публиката по трибуните на пистата Интерлагос, която го подкрепяше неистово през всичките 71 обиколки на състезанието. Заедно с него и Кими Райконен на подиума този път се качи шефът на Скудерията Стефано Доменикали.

Мисля, че сте наясно, че състезанието бе перфектно – заяви Маса след финала. – Свършихме фантастична работа в толкова трудни метеорологични условия. Изключително съм горд от надпреварата и от отбора. Горд съм с хората, които ме подкрепят – повече от всякога, защото те се раздадоха повече от очакваното. Денят е наистина страшно емоционален за мен. Загубихме само с точка, но това е спортът. Знам как да печеля и как да губя. Ще науча много от днешния ден.
Сигурен съм, че президентът ни, всички в тима ни са много горди, също като мен и трябва да поздравим Люис [Хамилтън], защото той направи страхотен шампионат, спечели повече точки и заслужи да е шампион.

Кими от своя страна обаче отбеляза, че колата му не е била съвсем лесна за управление.
Беше доста трудно да накарам предните гуми да работят, заради което първите две серии обиколки бяха доста сложни. Точно настигах Фернандо [Алонсо], когато заваля. Тогава решихме да пазя третото място. Фелипе нямаше късмет, но постигнахме една от целите си – да спечелим конструкторския шампионат. Годината не бе никак лесна, но в крайна сметка съм доволен – коментира финландецът.