Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Ферари също иска да се включи в битката срещу коронавируса

Ферари също иска да се включи в битката срещу коронавируса

1145
0
снимка: Ферари

Екипът на Ферари също иска да се включи в битката срещу коронавируса COVID-19. Скудерията е започнала разговори с най-големия производител на респиратори в Италия – Siare Engineering, за да помогне с каквото може в разработката на продуктите.

Те са необходими на най-сериозно засегнатите, тъй като вирусът атакува белите дробове. 4 от отборите във Формула 1 вече обявиха, че ще помагат в борбата срещу коронавируса. Това са Мерцедес, Ред Бул, Макларън и Уилямс.

По молба на няколко правителства, те са се заели с разработката на технологии, които да спасят живота на много хора, заразени с коронавируса.

„Екипите работят в сътрудничество с Формула 1, правителството на Обединеното кралство и други организации, за да установят приложимостта на произведените медицински изделия, които да помогнат при лечението на пациенти с COVID-19“, се казва в съобщението на F1.

Всички отбори разполагат с експертни възможности за проектиране и производство. Те са специализирани в бързо изработване на продукти от високо качество. Надяваме се те да бъдат приложени към критичните нужди, определени от правителството.“