Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Ферари се подготвят за всевъзможни сценарии в надпреварата

Ферари се подготвят за всевъзможни сценарии в надпреварата

40
0
Фелипе Маса

Най-добрия си резултат в квалификация от началото на сезон 2011 г. постигнаха Ферари в Канада. Фернандо Алонсо ще стартира от първа редица, а Фелипе Маса е трети на стартовата решетка на пистата Жил Вилньов. Изпълняващият функциите на технически директор Пат Фрай бе категоричен, че заслугата за тези позиции е на всички: недопусналите грешки пилоти, подготвилият болидите тим и всички работили толкова упорито в Маранело хора.

Измина дълго време – всъщност от Сингапур 2010 г. – откакто бях за последно на първа редица, а съм доволен и че Фелипе е толкова близо до мен – коментира испанецът. – Това означава, че целият отбор е работил добре и на пистата, и в базата, за да подобрим представянето на колите. Тук беше важно да покажем, че сме конкурентоспособни и го сторихме. В Q3 имахме някои съмнения относно стратегията: дали да направим първо една бърза обиколка и след това три поредни или да разделим туровете по равно. Трудно е да се каже кое щеше да е най-добрият избор – допълни Фернандо.

Той не скри, че темпото на F150° Italia се дължи в известна степен на факта, че на канадската писта аеродинамиката не е от първостепенно значение. Новите компоненти за болидите обаче се представят на ниво – работят според очакванията – и също допринасят за по-добрата скорост.

Що се отнася до състезанието, то трябва да сме готови за всякакви варианти. Ще опитаме да притиснем Ред Бул от самото начало, но и Макларън са много силни, особено след като са избрали компромисни настройки в случай, че завали – заяви още Алонсо.

Времето бе отбелязано и от Маса, който също се радваше на прекрасното си представяне до момента.

Още от първите тренировки поведението на колата ми е прекрасно и съм уверен за надпреварата. Фактът, че разликата спрямо Ред Бул е по-малка, е окуражаващ и за в бъдеще. Подиум би бил страхотен резултат, борба за победата – още повече – каза бразилецът.