Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Ферари щастливи, че най-после и двете им коли стигнаха Q3

Ферари щастливи, че най-после и двете им коли стигнаха Q3

47
0
Фелипе Маса

И двата автомобила на Ферари се класираха за първи път този сезон в третата част на квалификация, при това в една от най-трудните през цялата година – в Монако. Фернандо Алонсо и Фелипе Маса дадоха съответно шесто и седмо време, като специално представянето на бразилеца направи силно впечатление след не особено силните му карания досега.

Можех да съм дори още по-напред – бе убеден Маса. – Пето място бе напълно постижимо, като се има предвид какво видяхме в Q1 и Q2. За съжаление накрая не направих чиста обиколка. Но като цяло съм много щастлив как протича уикендът до момента. Най-после се забавлявам зад волана на F2012. Очевидно е, че избраните настройки помагат за максимално извличане потенциала на колата. Все още имаме проблеми на определени места, но като цяло имаме прогрес – радваше се той.

Фелипе поздрави Михаел Шумахер за най-добрата обиколка в квалификацията и допълни, че се надява шампионатът да върви различно за него от тук нататък.

 Не мисля, че можехме да се справим по-добре от това – коментира пък техническият шеф на Скудерията Пат Фрай. – Както вече казах, по-близо сме до най-бързите, но не чак толкова, че да се борим за полпозишън. Но е много положителен знак, че и двете коли стигнаха Q3. Преценката относно стратегиите за утре ще е особено сложна. Има цял куп променливи фактори, а и не разполагаме с достатъчно данни за гумите. Може би ще наблюдаваме много варианти, тъй като всички ще се стараят да имат реакция на всякакви ситуации – допълни той.