Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Ферари ще има фантастичен шанс да спечели титлата догодина, смята Доменикали

Ферари ще има фантастичен шанс да спечели титлата догодина, смята Доменикали

1852
0
Стартът на състезанието в Русия
Стартът на състезанието в Русия, снимка: Ферари

Бившият шеф на Ферари Стефано Доменикали смята, че Скудерията ще има фантастичен шанс да спечели титлата през следващата година. Той ръководеше тима от Маранело между 2008 и 2014 г.

54-годишният италианец сега е президент на комисията по едноместните болиди на ФИА, а също и изпълнителен директор на Ламборгини. Според него във Ферари тази година са постигнали много по-малко, отколкото биха могли.

„Годината можеше да бъде различна за Ферари, каза Доменикали. – В последните месеци колата беше развита много. A Матия Биното върши забележителна работа.

Той се справя с ръководенето на двама силни пилоти, което е силна страна за тима, а не слабост. Смятам, че в екипа имат фантастичен шанс да спечелят титлата през 2020 г.

Стефано Доменикали
Стефано Доменикали, снимка Ферари

Според Доменикали също така в момента във Формула 1 има толкова много силни и млади пилоти, колкото не е имало никога.

„Имаме млади състезатели като Льоклер и Верстапен. А след тях идват Ландо Норис и Карлос Сайнц каза още Стефано. – По отношение на пилотите определено нямаме лоши ресурси.

Трудно е да се направи съпоставка между всички и те да бъдат сравнени. Но Хамилтън е на път да спечели още една титла. А това означава, че той вече е Олимп на Формула 1.“