Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Ферари ще използва задно крило като на Мерцедес

Ферари ще използва задно крило като на Мерцедес

2643
0
Себастиан Фетел, Ферари Китай 2019
снимка: Ферари

Екипът на Ферари ще има пакет от подобрения за следващите състезания. Той ще включва и ново задно крило в стила на Мерцедес. Това заяви шефът на Скудерията Матиа Биното.

Тимовете на Ферари и Алфа Ромео представиха доста различен подход по отношение на предното крило в началото на сезона. При тях външните краищата на крилото слизат ниско надолу.

Това помага за изчистването на потоците около предните гуми и намалява съпротивлението, което носи по-висока скорост на правите, но и по-малко притискане в завоите.

А Сребърните стрели заложиха на по-традиционен подход в дизайна на предното крило. При него елементите са повдигнати максимално според разрешените от правилата 20 мм.

Изглежда от началото на сезона концепцията на Мерцедес носи повече успех. Тимът записа 3 двойни победи в първите 3 състезания от кампанията в Австралия, Бахрейн и Китай.

„Подготвяме задно крило като на Мерцедес за следващите състезания“, заяви Биното пред немския Auto Motor und Sport.

Според Нико Розберг, който е говорил с хора от Ферари, новият елемент вероятно ще бъде готов за Гран при на Испания. Предполага се също така, че промененото задно крило вероятно ще доведе до промени и на предното.