Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Ферари ще търсят компромис между изпробването на нови компоненти и работата с...

Ферари ще търсят компромис между изпробването на нови компоненти и работата с гумите

28
0
завод,Маранело,Ферари

В базата на Ферари в Маранело се радват на най-хубавата си пролет през последните пет години, което в най-голяма степен се дължи на представянето на Скудерията във Формула 1 до момента. Фернандо Алонсо взе втора победа за сезона в Испания след успеха си в Китай, а отборът записа първи двоен подиум за 2013-та благодарение на третото място на Фелипе Маса. Последният път, когато тимът имаше две спечели две надпревари и имаше още два подиума в първите пет надпревари от състезателната година бе чак през 2008 г. Освен това настоящият актив от 117 точки е най-високият за същия период (последните пет години). Най-окуражително за екипа обаче е темпото на болида F138, който е конкурентоспособен в неделните бягания още от Австралия.

В Маранело обаче не приемат нищо за даденост, категоричен е шефът на отбора Стефано Доменикали.

Няма време за празнуване, въпреки че бе чудесно да се порадваме за малко на хубавите моменти след Гран при на Испания. Подобно представяне дава тласък на всички ни, но ако искаме да се борим за големите си цели, то трябва да продължим с работата – каза още той. – Латинските характери лесно се разсейват от успеха или провала съответно в положителна или негативна посока. Ние обаче трябва да останем спокойни и концентрирани. Най-важният извод от уикенда в Барселона бе, че отборът работи страхотно, бе мотивиран и уверен в собствения си потенциал. Ключът за разбирането на това как постигнахме успеха там е всъщност фактът, че хората ни демонстрираха възможностите си от началото до финала. Бях изключително доволен да видя, че стратегическата ни симулация се изпълни изцяло на пистата, а това подсилва бъдещите ни избори – допълни Доменикали.

Началникът на Ферари в F1 каза също така, че отсега до края на юни предстоят надпревари на три много различни трасета – Монако, Силвърстоун във Великобритания и Жил Вилньов в Канада:

– Йерархията в питлейна може да се промени според това кой какви новости има на съответното трасе. Ние трябва да направим правилните избори, да не се престараваме, тъй като това води до отклонение от посоката. Ще е необходимо да намерим компромис между изпробването на нови компоненти и управлението на гумите, което – както виждаме – е жизненоважно. И накрая, ще е нужно да върви напред с развитието, имайки предвид, че в идващите месеци отделни екипи може да решат да се концентрират изцяло върху проектите си за 2014 г., а това може да се окаже наистина важен фактор.