Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Ферари стартира отново със старата кола

Ферари стартира отново със старата кола

45
0

Отборът на Ферари ще стартира и през новия сезон със “старата” си кола. “Шансовете да стартираме с новия болид през следващата година са равни почти на нула”, е заявил техническия директор на скудерията Рос Браун пред германското специализирано списание Sport Auto.
Според информацията дадена от Браун F2003 ще дебютира едва в четвъртото състезание, което ще бъде и първо в Европа. То ще се състои на 20 април на пистата Имола в Италия. И през този сезон от Ферари използваха подобна тактика, като Михаел Шумахер дебютира с F2002 едва в третото състезание, състояло се на пистата Интерлагос в Бразилия.
Най-рано през втората седмица на февруари 2003 г. ще започнат първите изпитания на новата кола. Първото състезание пък е на 9 март в Мелбърн и времето за подготовка е прекалено малко. Досега е изпробван само новия двигател и то единствено на стендове, тестове на писта с него все още не са провеждани.
Според друга информация пък новият болид на Макларън щял да се появи едва за шестото състезание. “В началото на сезона е много важно колата да е надеждна, за да се събират възможно повече точки”, е заявил Рон Денис пред същото списание.