Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Ферари: Ще борим за точки. Подиум ще е труден, освен ако не...

Ферари: Ще борим за точки. Подиум ще е труден, освен ако не се случи нещо отпред

2246
0
Шарл Льоклер, Ферари F1
Шарл Льоклер; снимка: Ферари

Шарл Льоклер ще стартира от шесто място в утрешната Гран при на Нидерландия, докато съотборникът му във Ферари Карлос Сайнц отпадна във втората част на квалификацията на пистата Зандвоорт.

„Знаехме, че ще е трудно и извлякохме максимума от квалификацията с шестото място, но то не ни удовлетворява“, посочи Льоклер

„Доста назад сме по отношение на темпото спрямо съперниците си. Работим ден и нощ, за да намалим разликата. Сигурен съм, че тези усилия ще ни се отплатят скоро. Целта за мен за утре ще е да запазя позицията ни и да взема възможно най-много точки“, добави пилотът на Ферари от Монако.

Сайнц коментира, че очевидно не е доволен от това как вървят нещата за него този уикенд. Заради вчерашните проблеми с времето, със скоростната кутия и с катастрофата на Логан Сарджънт днес той почти не бе карал преди квалификацията.

„Преди сесията почти нямах обиколки със сликове и бе ясно, че ще е много трудно да направим перфектна квалификация на толкова сложна писта. Накрая в Q2 трафикът във високоскоростната секция не помогна. Да изтърва Q3 за по-малко от десета боли. Като цяло имаме проблеми с колата си този уикенд. Но точките ги раздават утре и ще се постарая да наваксам колкото мога повече“, посочи Сайнц.

Шефът на Ферари Фредерик Васьор започна със същото като Льоклер – в Скудерията очаквали сложен уикенд на Зандвоорт.

„Миналата година тук бе едно от най-лошите ни състезания, основно заради конфигурацията на трасето. Този уикенд нямаме и никакви нови неща за колата. В крайна сметка постигнахме прилична позиция с Шарл и ще имаме шанс да се борим за точки утре. Подиум ще е труден, освен ако не се случи нещо отпред“, заяви шефът на Ферари в F1

„Важно е обаче да взимаме колкото се може повече точки, защото този сезон видяхме, че отборите имат и добри, и лоши моменти. При лош уикенд като нашия тук трябва да се постараем да извлечем възможно най-доброто. Сред оставащите стартове има писти, които ни пасват, а и скоро ще имаме прогрес с колата“, продължи Васьор.

„Положението при Карлос бе далеч по-трудно. Той нямаше никакви обиколки със софт, а разликите са много малки. Затова изпусна Q3 за по-малко от десета. Очаквам темпото му в състезанието да е добро“, добави ръководителят на Ферари.