Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Ферари тестват двоен DRS на Спа?

Ферари тестват двоен DRS на Спа?

34
0
Фелипе Маса

Ферари ще тестват в тренировките на пистата Спа Франкоршамп в началото на следващия месец система от типа двоен DRS, твърди авторитетното италианско списание Аутоспринт. Тя ще е подобна на новата разработка при Лотус и ще създава допълнителни ефекти при отварянето на задното крило, без да е свързана с предното, както е при Мерцедес.

Системата се развива, въпреки че от 2013 г. ще е забранена, но до края на сезона има много състезания, в които вероятно ще има важно значение.

Въпреки лидерската позиция на Фернандо Алонсо в шампионата на пилотите в Маранело били наясно, че (испанецът го подчерта няколко пъти в Унгария) съвсем нямат най-бързата кола в момента и всъщност са доста разочаровани, че новите им варианти на предно крило така и проработиха в четирите последни състезания.

Ферари изпита последователно във Валенсия, Силвърстоун, Хокенхайм и Хунгароринг предни крила с 4 отвори в страниците, за които ClubS1 писа в последния си брой, но отново се появи разлика от резултатите в тунелите в Маранело и Кьолн и тези на пистата.

Стефано Доменикали призна в Унгария, че някои детайли не са проработили и е трябвало да бъдат върнати за нови тестове и развитие.

Според италианските медии Скудерията има проблем и с бързото изработване на всички нужни нови компоненти, преди всичко поредните променени крила, защото тази седмица е последна преди затварянето на завода за задължителната  почивка през този месец.

В Джестионе спортива имали и нови решения в окачването на колата, които да помогнат за по-добрата работа с двата типа твърди гуми – медиум и хард, които ще се ползват в следващите два старта на Спа и Монца и трябва да се проверят в комбинация с аерокомпонентите.

Италианците продължават да твърдят, че Кими Райконен и Дженсън Бътън биха могли да заменят Фелипе Маса, въпреки че имат договори, но бразилецът разчитал на голям спонсорски договор с TNT, за да запази мястото си.