Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Ферари трябва да се съсредоточат върху скоростта в една обиколка, заяви Доменикали

Ферари трябва да се съсредоточат върху скоростта в една обиколка, заяви Доменикали

32
0
Фернандо Алонсо

Ферари трябва да се съсредоточат в скоростта си в една бърза обиколка, заяви шефът на Скудерията Стефано Доменикали след Гран при на Монако. Италианецът смята, че това ще подобри позицията на екипа в битката за титлата през сезон 2012 г. след значителното подобрение на темпото на F2012 от последните седмици.

Фернандо Алонсо е начело във временното генерално класиране при пилотите, след като се качи на подиума вчера в Монте Карло.

Ако имаш скоростта да се бориш за полпозишън и когато си на първа позиция, състезанието ти е напълно различно. Именно върху това трябва да се съсредоточим, за да продължим да вървим в правилната посока. Все още не сме напълно доволни от ситуацията с колата ни след особено трудния старт, а и досега не сме печелил първа позиция на грида. Това трябва да е целта на екипа ни – заяви Доменикали.

Отборът има планирани следващи подобрения за болида в предстоящите състезания и екипът работи непрекъснато, за да си върне конкурентоспособната форма.

Доволен съм, че водим в шампионата, но не бива да губим точки от тук нататък. Толкова много пилоти и отбори се борят за победите, че трябва постоянно да трупаме актив – допълни италианецът.