Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Ферари удължи договора си с Fluent Inc

Ферари удължи договора си с Fluent Inc

58
0

от Николай Димитров

Тимът на Ферари задълбочи сътрудничеството си с Fluent Inc, който е водeщ в света на CFD софтуера (Computational Fluid Dynamics).

Световните шампиони продължиха договора си с Fluent Inc, и те вече ще бъдат стратегически CFD доставчик на тима за нови три години. Настоящето сътрудничество между Ферари и софтуерния производител датира още от 1996, но сега връзките им са по – тясни от всякога.

„За нас използването на CFD симулации и други услуги предлагани от Fluent са ключов фактор за нашия успех на пистата. Все повече се налага използването на HPC (High Perfomance Computing) системи, за да тестваме дадени аеродинамични системи, и във връзка с това ние имаме нужда от точно този доставчик на софтуер за нашите изпитания.“ – заяви Марио Алмондо, който е шеф на индустриалния департамент на Ферари.

Според много наблюдатели, Ферари имат огромно предимство над свойте конкуренти в аеродинамично отношение през изминалите 4 години. Близкото им сътрудничество с компании като AMD, APC и Fluent Inc, дава възможности да изпитват по много по-бърз и ефективен начин аеродинамичните решения на тима.

Този сезон се очаква 25% намалено прилепяне, но и само 5% по – малък драг, и работата на аеро департаментите ще бъде решаваща.