Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Ферари увеличиха натиска върху Фелипе Маса

Ферари увеличиха натиска върху Фелипе Маса

38
0
Барселона,Фелипе Маса,Ферари

Ферари увеличиха натиска върху Фелипе Маса за по-добро представяне през настоящия сезон във Формула 1, подчертавайки след Гран при на Испания разликата между постигнатото от него и резултатите на съотборника му Фернандо Алонсо. Състезателната година се развива невероятно до момента – петима различни пилоти спечелиха първите пет старта, като в Малайзия на най-високото стъпало на подиума се качи именно испанецът. За последно такова нещо се бе случвало през 1983 г.

В анализа на уебсайта на Скудерията е отбелязано, че Маса е имал 49 точки след 5 надпревари през 2010 г., 24 за същия брой стартове през 2011 г., а сега активът му е едва… 2! Бразилецът дели 16-а позиция с Даниел Рикиардо (Торо Росо) и Михаел Шумахер (Мерцедес). В материала се допълва, че Фелипе не е имал късмет на пистата Каталуния, но от него се очаква да вдигне нивото още в предстоящата Гран при на Монако.

Очакваме Фелипе да реагира и да се бори в Монте Карло – заяви шефът на тима Стефано Доменикали след състезанието в Испания. – Точките са жизненоважни, за да се борим за титлата при конструкторите.

В момента Ферари са на четвърта позиция при отборите с 63 точки – 46 по-малко от водещия екип на Ред Бул.

В същото време Доменикали заяви, че Алонсо върви на обичайното си невероятно ниво, както и че екипът трябва непрекъснато да вярва, че може да се пребори със съперниците.

Задължително е, дори когато доказателствата сочат обратното – продължи италианецът. – В спорта има толкова примери за невероятно развитие на събитията и последният бе изходът от битката в английската Висша лига. Гледах повторенията на мачовете на двата отбора от Манчестър и видях решимостта, с която Роберто Манчини (треньорът на Манчестър Сити – б.р.) продължаваше да убеждава играчите си, дори когато всичко изглеждаше загубено. Това бе невероятен пример за всички ни и бих искал да изразя личните си поздравления за невероятното им постижение.

Доменикали отново отбеляза, че през този сезон нещата във Формула 1 са крайно непостоянно и няма ясно установена йерархия.

Всичко се променя изключително бързо при разлики между екипите в рамките на десети и дори стотни от секундата. Тазгодишният шампион ще е отборът, който се справи с максимално бързото внедряване на технически новости на писта. Ние постигнахме целта си и направихме стъпка напред в Испания, но трябва да продължим по същия път – добави той.