Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Ферари уверени в темпото си

Ферари уверени в темпото си

42
0
Фернандо Алонсо

Трети във втората свободна тренировка за Гран при на Бразилия остана лидерът във временното генерално класиране при пилотите във Формула 1 Фернандо Алонсо. Испанската звезда на Ферари за пореден път обясни, че от петъчните времена трудно могат да се правят каквито и да било изводи и отбеляза отново липсата на изненади от гледна точка темпото на съперниците от Ред Бул.

– За нас ще е важно да останем пред Макларън и останалите екипи, които могат да се намесят в битката на това трасе: Рено, Уилямс и Мерцедес. Освен това прогнозата за утре е за дъжд и всичко може да се случи – допълни Фернандо. – От жизненоважно значение ще е да разберем кога и с какви гуми да караме, за да дадем [достатъчно добро] време за обиколка. Имаме някои нови неща по автомобила, които изглежда са добра стъпка напред, въпреки че трябва да анализираме по-сериозно данните от днес. Смяната на двигателя между двете сесии беше планирана предварително. Всъщност загубихме само няколко тура – разясни двукратният световен шампион.

Съотборникът му Фелипе Маса имаше повече проблеми и спря към края на втората тренировка с проблем в съединителя.

– Изтървах линията във втори завой, качих се на бордюра доста зле и веднага разбрах, че има грижи със съединителя: не можех да сменям скорости, така че нямах шанс и да се върна в пита. Такова нещо не ми се е случвало преди. Едва след като прибрахме автомобила установихме, че проблемът е в електричеството. Срамота, така и не разбрах как вървя с меките гуми – ядосваше се бразилецът. – Като цяло обаче чувствам, че сме конкурентоспособни този уикенд, а и утре ако вали, всичко може да стане – допълни Маса.