Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Ферари вече е зад Ред Бул, смята Хакинен

Ферари вече е зад Ред Бул, смята Хакинен

2057
0
Макс Верстапен, Ред Бул
снимка: Ред Бул Контент Пуул

Екипът на Ферари вече е зад Ред Бул като конкурентноспособност на колата. Това смята двукратният шампион във Формула 1 Мика Хакинен.

В последните 2 кръга в Унгария и Германия Верстапен се класира пред пилотите на Скудерията, като на Хунгароринг изоставането на Фетел и Льоклер спрямо Макс беше много сериозно.

Във Великобритания Верстапен също щеше да завърши пред Фетел и Льоклер, но германецът го удари отзад. В резултат Себастиан получи наказание и остана извън зоната на точките. А Макс финишира 5-и, зад Льоклер и Гасли.

„Фетел завърши 3-и в Унгария, но реално от Ферари не бяха в същото състезание, каза Хакинен.

– Те би трябвало да се върнат в битката на Спа и Монца, където тяхната скорост на правите ще има значение. Но е ясно, че тяхната кола не е конкурента от състезание на състезание. Те не само не могат да победят Мерцедес, но сега са и зад Ред Бул-Хонда като пакет.

Втората половина от сезона обаче би трябвало да бъде доста различна. Очаквам във Ферари да натиснат много здраво в битката за победите на Спа и Монца. Но Ред Бул и Хонда ще продължат да се развиват. А в Мерцедес не могат вече да приемат своята доминация за даденост. Очаквам още много интересни състезания преди края на сезона.”