Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Ферари все още търси дългосрочно решение на проблема, заради който Сайнц пропусна...

Ферари все още търси дългосрочно решение на проблема, заради който Сайнц пропусна състезанието в Катар

2108
0
Карлос Сайнц, Ферари
Карлос Сайнц; снимка: Ферари

Карлос Сайнц изобщо не стартира в Гран при на Катар, след като тимът му Ферари откри теч на гориво в колата му преди да излезе на стартовата решетка. Испанецът си остана в бокса, откъдето проследи надпреварата. Вече в Остин, Тексас, където този уикенд ще се проведе Гран при на САЩ, той призна, че в ретроспекция състезанието, което вероятно си е струвало да се пропусне, бе точно това на пистата Лосаил.

„Постарах се да се възстановя от Катар – не физически, защото изобщо не карах, а ментално, точно защото не участвах. В ретроспекция мога да кажа, че ако трябва да пропуснеш едно състезание, то това вероятно бе точно Катар. Един поглед към ситуацията сочи, че изглежда не бе толкова лошо, че го изтървах“, коментира испанският пилот на Ферари

Сайнц има предвид физическите проблеми, които голяма част от пилотите имаха по време на надпреварата в Катар. След това се върна на настоящето.

„Сега съм съсредоточен върху важните неща. Надявам се поне да опитам да се върна на подиума този уикенд. На Лосаил се оказах в ролята на заинтересован зрител, но постоянно наблюдавах стратегията. Пресмятах къде бих могъл да съм на пистата. Мозъкът непрекъснато работи в това отношение и си казва: „Можеше да съм ей тук с тази стратегия“ или „Можеше да опитам това или онова“. В такива моменти се спираш, защото осъзнаваш, че не си струва. Само се ядосваш повече, мислейки си какво би станало“, каза още пилотът на Ферари.

„Изглежда и в Остин ще е доста топло, но това е положението. Обичам пистата тук, цялата атмосфера в събота и неделя, всичко е страшно готино. Затова и се надявам скоро да забравя Катар. За един пилот е разочароващо да гледа отстрани, въпреки че понякога и това се случва“, продължи Сайнц.

„Не, не се притеснявам от повторение на проблема. Сменихме много компоненти, за да оправим нещата. Стараем се да намерим дългосрочно решение, не само за това състезание, защото още не сме съвсем доволни от ситуацията, а сме имали грижи и в миналото. Това причинява известно неудобство, тъй като резервоарът причинява грижи от време на време“, допълни испанският състезател на Ферари

Сайнц каза също така, че не вярва възходът на Макларън в последните надпревари да позволи на тима от Уокинг да настигне и изпревари Скудерията. Отборът от Маранело е трети в генералното класиране на екипите с 298 точки. Макларън е на пето място с 219.

„Мисля, че няма да е проблем да ги задържим, стига да нямаме отпадания или пропуски да стартираме. Това не означава, че няма да ни победят. Според мен ще ни бият в повечето стартове до края на сезона, защото в момента разполагат с бърза кола. Освен това Макларън изглежда единственият екип, който в момента е в състояние от време на време да притесни малко поне Ред Бул. Освен ако не сме на писта като Сингапур, където може би ние имаме известно предимство.“

„Играх голф с Ландо [Норис] и обсъждахме дали ще са пред нас този уикенд или ние ще ги изпреварим. На практика не знаем. Тепърва ще разберем“, коментира Сайнц.