Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Фернандес отрича изобщо да е правил оферта на Лотус

Фернандес отрича изобщо да е правил оферта на Лотус

31
0
Тони Фернандес

Тони Фернандес категорично опроверга твърденията на Дани Бахар, че е искал огромна сума пари от Лотус Груп, за да продължи партньорството си с тях.

Генералният директор на Лотус – Бахар, заяви вчера, че малайзийският милиардер е искал три пъти повече пари, отколкото тимът на Рено във Ф1, с който Лотус заформиха сътрудничество, но според самия Фернандес, разговор за пари изобщо не е имало.

„Нямаше изобщо такова нещо като оферта. Разбрах, че споразумението между Лотус и Рено струва 10 милиона лири, което значи, че аз съм искал 60 милиона, което пък е пълна измишльотина. Ние стигнахме само до една вечеря. Дани Бахар и Риад Асмат (шеф на Тим Лотус), се срещнаха и това беше. За никакви оферти не е ставало въпрос.

Бяхме много отворени относно сделка 50:50, както и относно други комбинации. Искахме това да проработи за доброто на марката Лотус и затова имаше смисъл да се съюзим.

Но аз категорично мога да заявя, че по никакъв начин не сме три пъти по-скъпи. Мисля, че нещата станаха прекалено много. През последните няколко дни ме нападнаха Дани Бахар, Ерик Булие и Джерард Лопез. Аз лично смятам, че нещата доста преляха чашата, защото доста от нещата са изфабрикувани. Как Ерик Булие може да каже, че сме заблуждавали феновете? Мисля, че това е обида за феновете. Те добре могат да се ориентират“, заяви Фернандес