Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Фернандо Алонсо: Доста скучно състезание за мен

Фернандо Алонсо: Доста скучно състезание за мен

27
0
2013,Спа,Фернандо Алонсо

Чудесен старт, добри изпреварвания в началото и после… нищо. Фернандо Алонсо успя да спечели второто място в Белгия въпреки че стартира от девета позиция. След първите няколко обиколки, изпълнени със събития, испанецът преживя едно доста скучно състезание.

„Бях далеч от темпото на Себастиян, а отзад нямаше особени заплахи. Така че състезанието бе доста скучно за мен“, обясни Фернандо Алонсо след финала.

„Чудесен старт и чудесно състезание. Аз съм много горд от това, което той постигна“, заяви от своя страна Стефано Доменикали. „Бе много важно да направим добър старт, а после се видя, че сме подобрили колата си. Трябваше да възвърнем позициите, които загубихме вчера. Не успяхме да се представим добре в събота, но днес стартът бе чудесен.“

Темпото на F138 бе достатъчно да се изпреварят без проблеми Нико Розберг и Дженсън Бътън. По-късно същото се случи и с Люис Хамилтън. За Доменикали това е важен признак на събуждане след слабото представяне в квалификацията.

„Направихме това, което трябваше, ако искаме да продължим да се борим. Сега трябва да намерим нови решения, за да победим Ред Бул“, заяви в заключение Доменикали.

„Състезанието на Монца ще е много важно за нас, за целия отбор“, надъхваше се Алонсо. „През миналата година бяхме много близо до това, да повторим победата от 2010 г. Разполагаме с изключителна мотивация за домашното си състезание. Ще се опитаме да донесем усмивки по лицата на тифозите.“