Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Фернандо Алонсо най-бърз в третата свободна тренировка

Фернандо Алонсо най-бърз в третата свободна тренировка

45
0

Фернандо Алонсо бе най-бърз в третата свободна тренировка на пистата Силвърстоун във Великобритания. На втора и трета позиция се класираха първите двама от втората сесия вчера, Марк Уебър и Хейки Ковалайнен. Четвърти пък отново след много силно представяне завърши Себастиян Фетел.
Тренировката започна при мокра писта като времената се движеха около 1:36 минути. С появяването на слънцето и трафика обаче пистата започна бързо да изсъхва. Голяма част от пилотите използваха тези условия обаче за да могат да настроят колите си за евентуален дъжд утре. Райконен и Маса, както и Ковалайнен и Хамилтън направиха дълги излизания от десетина обиколки, като Маса дълго време остана начело в класирането.
В края пистата започна да изсъхва все по-бързо, като в крайна сметка времената бяха само с около секунда по-бавни от вчерашните.
Ник Хайдфелд бе първият пилот който сложи сухи гуми около 15 минути преди края. Водачите започнаха да се сменят непрекъснато като в крайна сметка Алонсо остана начело след края на сесията.
Възможно е да има и превалявания по време на квалификацията, но при сухо време се очаква борба за първото място между пилотите на Ферари и Макларън.