Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Фернандо Алонсо не е изкушен да ходи в Ред Бул, заяви Бриаторе

Фернандо Алонсо не е изкушен да ходи в Ред Бул, заяви Бриаторе

53
0
Фернандо Алонсо

Фернандо Алонсо не е изкушен да ходи в Ред Бул, заяви Флавио Бриаторе пред Гадзета дело Спорт.

Името на двукратния световен шампион бе намесено сред кандидатите за позицията, която Марк Уебър ще освободи в края на настоящия сезон, по време на уикенда в Унгария заради среща на мениджъра му Луис Гарсия Абад с шефа на Ред Бул Кристиан Хорнер. Обяснението бе, че те се видели, за да обсъдят бъдещето на друг клиент на Абад – Карлос Сайнц младши, но то не бе прието като особено достоверно.

След цяла седмица спекулации и жонглиране с имената на Алонсо и Кими Райконен, Бриаторе бе категоричен, че Фернандо мисли само как да печели шампионати с Ферари.

Фернандо има договор, а контрактите трябва да се уважават – заяви Флавио. – За него няма никакво изкушение (да ходи в Ред Бул).

Според него в забележката на Алонсо, че за рождения си ден би искал нечия друга кола няма нищо необичайно и учудващо. Коментарът предизвика реакция лично от президента на Ферари Лука ди Монтедземоло.

Нормално е един автомобилен състезател да иска конкурентоспособен автомобил, а отборът трябва да се труди упорито, за да му го даде. Толкова. Алонсо никога не казвал, че иска да си ходи. Ферари-Алонсо остава печеливша комбинация. Освен това не бива да се забравя, че два пъти губи титлата в последната надпревара, миналия сезон на Интерлагос нямаше късмет. След завъртане като това на [Себастиан] Фетел обикновено двигателят загива, но тогава не стана… – допълни Бриаторе.

Той заяви също така, че Алонсо няма проблем кой ще му е съотборник:

– Фернандо е като Сена. Аертон би казал „слагайте когото искате до мен“. Такива са силните. Проблемите в Макларън през 2007 г.? Те се дължаха на факта, че Макларън сториха всичко, за да създадат кашата. Един топотбор трябва да може да се справи с двама силни състезатели.